Pirinç pilavının püf noktaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pirinç pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, birçoğumuzun yaşadığı ortak bir sorun vardır: tencereye yapışan pilav! Bu sorunu çözmek için ise püf noktaları bulunmaktadır.

Pirinç pilavının tencereye yapışmaması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle pirincin yıkanması oldukça önemlidir. Pirinci bol suyla yıkayarak nişastasını uzaklaştırmak, pilavın yapışmasını engelleyecektir. Ayrıca, pirinci sıcak suyla yıkamak da pilavın yapışmaması için etkili bir yöntemdir. Bu sayede pirinçlerin üzerindeki fazla nişasta uzaklaştırılır ve pilavın daha kuru olmasını sağlar.

Tencereye pilavı koymadan önce tencerenin tabanını yağlamak da pilavın yapışmaması için oldukça önemlidir. Tencereye bir tutam yağ ekleyerek pilavın tencereye yapışmasını engelleyebilirsiniz.

TANE TANE PİLAV TARİFİ

PİLAV MALZEMELERİ NELERDİR?

1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?

Pirinçleri yıkayıp süzün. Tencereye tereyağını veya sıvı yağı koyup eritin. Pirinçleri ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika pişirin. Pilavı demlenmeye bırakın.

Püf noktalar: Pirinçleri iyice yıkamak, tane tane olması için önemlidir. Pilavı demlenmeye bırakmak, lezzetinin artmasını sağlar

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pirinç pilavının püf noktaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin