Evde Ramazan Pidesi Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Ramazan pidesi, evde kolayca hazırlanabilecek bir lezzet. Özellikle fırından taze taze alınan Ramazan pidesi, iftar sofralarının olmazsa olmazıdır. Ancak evde kendi Ramazan pidesinizi yaparak, fırından almanıza gerek kalmadan taptaze pideye sahip olabilirsiniz. İşte ev yapımı Ramazan pidesi tarifi:

Malzemeler:

500 gram ekmek unu

1 paket instant maya veya 20 gram yaş maya

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Yaklaşık 1,5 su bardağı ılık su

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı

Çörek otu veya susam (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Unu geniş bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açın.

Ortasına mayayı koyun. Üzerine şekeri serpin ve maya eriyinceye kadar karıştırın.

Sıvı yağ ve tuzu ilave edin.

Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.

Hamuru, üzerini örtüp, sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkana kadar bekleyin.

Mayalanan hamuru tezgaha alın ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Üzerlerine hafifçe bastırarak şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak çörek otu veya susam serpebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirme süresi gerekebilir.

Fırından çıkardıktan sonra bir bezle üzerini örtüp, ılımaya bırakın.

Afiyet olsun! Hazırladığınız Ramazan pidesi sıcak olarak servis edilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Evde Ramazan Pidesi Tarifi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin