Keratin Nedir? Ne İşe Yarar?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu günkü yazımızda, keratin nedir, neye yarar gibi önemli sorulara yanıt aradık. Saç boyaları, saç şekillendiriciler ve hava kirliliği gibi etkenler saçların yıpranmasına neden olmaktadır. Yıpranma sadece saçlarda değil tırnaklarda da yaşanmaktadır. Hem saçların hem de tırnakların yıpranmasında ki başlıca neden olarak keratin proteininin eksikliğidir. Bazı estetik ve güzellik merkezlerindeki keratin bakımı ilanları işte tam da bu amaçla bulunmaktadır.

Daha çok kadınların sorunlarından biri olan keratin eksikliğinin giderilmesi için yaptırılan keratin bakımı çok önemlidir. Uygulanan bakım sonrası süratli bir şekilde elde edilen verim, keratin bakımına olan ilgi ve alakayı da arttırmaktadır. Yazımızda, keratin bakımı ile ilgili bilmeniz gerekenleri aktarmaya çalıştık. İşte, detaylar;

  • Keratin proteini saçları, tırnakları ve cilt dışındaki dokuyu oluşturur;

Bu protein, çizilme ve yırtılma gibi hallerde koruma işlevi görmektedir. Dolayısıyla keratin bakımı saçların incelmesi ve kopmasında uygulanması gereken bir bakımdır. Bu protein salgı bezlerinde ve iç organlarda da olabilmektedir.

  • Saçlarda canlılık, parlaklık ve onarım sağlar;

Bu uygulamayı keratin içerikli saç bakım ürünlerinden ayıran özelliği aynı zamanda onarım işlevidir. İncelmiş saçların kalınlaşmasını, saç tellerinin onarılmasını ve bununla birlikte de parlaklık ve canlılık kazanmasını sağlamaktadır. Keratin proteini içeren şampuanlar yalnızca saçları canlı ve parlak yaparak güçlü yapısının korunmasına yardım eder.

  • Saç tellerini kalınlaştırır ve pürüzsüz yapar;

Saç tellerinde belirli miktarlarda keratin bulunmaktadır. Keratin saçların doğal yapısının korunmasına yardım etmekte, bununla birlikte canlı görünmesine katkı sağlar. Şayet keratin düzeyinde azalma olursa, fön gibi uygulamalarının etkisiyle birlikte saç tellerinin incelmesine ve kopmasına neden olur. Keratin takviyesi yapıldığı zaman saç telleri kalınlaşmakta ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmaya başlamaktadır. Bunun nedeni keratinin saç tellerindeki pulcukları kaplaması ve korumasıdır.

  • Keratin bakımından sonra sülfatsız ve köpüksüz saç bakım ürünleri kullanılmalı;

Saçlarınıza keratin bakımı uygulandıktan sonra pürüzsüz ve canlı görünse bile yine de yıpranmalar söz konusu olabilir. Boya nedeniyle zarar görmüş, kuru ve yıpranmış bir saça sahipseniz, keratin yüklemesi yapıldıktan sonra özel bakım yaptırılmalıdır. Bu aşamada sülfatsız saç bakım ürünlerinin tercih edilmesi gerekir. Köpüksüz ve sülfatsız bir bakım şampuanının yanı sıra, saç bakım kremleri de saçları yıpratmadığı ve kurutmadığı için bakım sonrasında kullanılabilir.

  • Keratin seviyesi et, sebze ve meyvelerle arttırılabilir;

Bütün et ürünleri, süt, yoğurt ve yumurta gibi besinlerden keratin proteini alma imkanınız vardır. Bunlara ek olarak brokoli, havuç, ıspanak, patates, karnabahar, kabak, mantar, soğan ve fasulye gibi besinleri de tüketebilirsiniz. Ayrıca tam tahıllı ürünler ve kabuklu kuruyemişler de keratin düzeyinin artmasını sağlayabilir.

  • Keratin bakımı Brezilya fönü olarak adlandırılmaktadır;

Saç düzleştirme özelliğinden dolayı keratin bakımına Brezilya fönü adı da verilmektedir. Yapılan uygulamanın düzeyine bağlı olarak saçlarınız 4-6 ay kadar düz kalabilmektedir. Banyo yaptıktan sonra saçlarınızı tarayıp kurutursanız daha uzun müddet düz kalabilmektedir. Brezilya fönünde de keratinden faydalanıldığından dolayı, keratin bakımına da böyle bir tanımlama getirilmiştir.

  • Toksik madde içermemektedir;

Saç bakım ürünlerinde kimyasal maddeler yer almaktadır ve bunları doğrudan saçlarımıza uygularız. Bunun neticesinde saçlardaki katıksız keratin içeriği yok edilmiş olur ve saçları hem kuru hem de kıvırcık yapar. Uygulanacak olan keratin bakımı sayesinde doğal olmayan kimyasal maddeler saçlara tesir etmemiş olur.

  • Keratin takviyesini evde kendiniz de yapabilirsiniz;

Öncelikle doğal bir şampuan kullanarak saçlarınızı iki kez yıkayıp kurutun. Daha sonra saçlarınıza keratin serumunu saçınızı boyar gibi fırça kullanarak sürebilirsiniz. Serumu sürdükten sonra 45 dakika kadar bekletip kendiliğinden kurumasını sağlamalısınız. Sonrasında da ılık suyla saçınızı durulayabilirsiniz. Saçlarınızı havlu ile kuruladıktan sonra da toplamadan dağınık bırakın. Bunu 6 ay süreyle her ay bir defa uyguladığınızda saçlarınızdaki değişimi rahatlıkla görebilirsiniz.

  • Keratin bakımının verimi uzun sürer;

Uygulama ile keratin proteini saç köklerinize kadar işlediğinden saçlarınızdaki hasarlar ve yıpranmalar tamamen giderilmiş olacaktır. Koruyucu ve onarıcı etkisi de uzun süre devam etmektedir. Saçlarınızın hasarlarını giderdiği gibi, hacmini ve şeklini de korur. Bundan dolayı keratin bakımını periyodik olarak uygulamaya gayret göstermelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Keratin Nedir? Ne İşe Yarar?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin