Diş Eti Hastalıkları ile Kalp Hastalığı İlişkisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diş Eti Hastalıkları ve Kalp Hastalığı Arasındaki İlişki nedir. : Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığı korumak için çok önemlidir. Kötü ağız sağlığı ile kalp hastalığı arasında önemli bir ilişkinin olduğu gösterilmiştir. Bu nedenle, diş eti hastalıkları olan kişilerin sağlıklı diş etlerine sahip kişilere göre kalp hastalığı riskinin daha yüksek olduğu ortadadır. Diş hekiminizle yapacağınız görüşme diş eti hastalıkları konusunda bilgi sahibi olmanızı kolaylaştıracaktır.

Ağız Sağlığı İle Kalp Hastalığı Arasında Neden Bir İlişki Var?

Ağız Sağlığı İle Kalp Hastalığı Arasında Neden Bir İlişki Var?

Ağız sağlığı ve kalp hastalığı birbiriyle yakından ilişkilidir. Bakterilerin ve diğer mikropların ağızdan kalbe kan dolaşımı yoluyla yayılımının kalpte iltihaplanmaya ve farklı hastalıklara neden olabilmesiyle ilişkilidir. Özellikle tıkanmış damarlar, felç ve iltihaplar kalp hastalığı için risk faktörleri arasındadır.
Bu nedenle, diş eti iltihabı veya diş problemleri gibi kronik diş eti hastalıkları olan kişiler, kötü ağız sağlığından kaynaklanan kalp hastalığı riski altındadır. Ağızdaki bakterilerin kan dolaşımında taşınabilmesi, kalp hastalığı oluşmasındaki temel etkendir. Bu durum da kan damarlarındaki iltihaplanmaya ve kalp hastalığı ile felç riskini artırır.

Diş Eti Hastalıkları İçin Hangi Belirtilere Dikkat Edilmelidir?

Diş Eti Hastalıkları İçin Hangi Belirtilere Dikkat Edilmelidir?

Diş eti hastalıkları yaşayan kişiler farklı belirtiler gösterirler. Bu ortak belirtilere dikkat edildiği zaman önlemler alınarak çözüme kavuşturulabilir. Bu nedenle aşağıdaki belirtilere dikkat edilmelidir:

  • Diş etleriniz kırmızı, şiş ve üzerlerine biraz baskı uyguladığınızda ağrı varsa,
  • Yemek yerken, dişlerinizi fırçalarken veya diş ipi kullanırken diş etleriniz kanıyorsa,
  • Neredeyse sürekli olarak ağzınızda kötü bir koku veya hoş olmayan bir tat varsa,
  • Diş eti çekilmesi yaşıyorsanız,
  • Bazı dişleriniz çürümüşse ve diş ağrıları yaşıyorsanız diş eti hastalıkları yaşıyor olabilirsiniz.

Bu belirtileri yaşadığınızda vakit geçirmeden diş hekiminize başvurmanız yararlı olacaktır. Bu problemlere karşı önlem almadığınızda kalp hastalığı ile karşılaşma riskiniz yüksek olacaktır.

Ağız Hijyeni İçin Hangi Önleyici Tedbirleri Uygulamalısınız?

Ağız Hijyeni İçin Hangi Önleyici Tedbirleri Uygulamalısınız?

Dişlerinizi günde üç kez iyice fırçalayın ve bakteri plağının birikmesini önlemek için diş ipi veya diş arası fırçaları kullanmayı unutmamalısınız. Diş eti hastalıkları için önlem almada ağız gargarası kullanmanız da önerilmektedir. İyi bir ağız hijyeni için alkol ve sigara tüketiminden de kaçınmanız doğru olacaktır. Her ikisi de diş etlerinde tahrişe ve iltihaplanmaya neden olarak enfeksiyon riskini artırır ve ağız sağlığınıza zarar verir.

Diş eti hastalıkları riskine karşı diş hekiminizle düzenlemeye kontrole gitmeniz doğru olacaktır. Diş hastalıklarını önlemenin yolu iyi bir ağız hijyeni sağlamaktan ve diş hekiminize gitmekten daha iyi bir yolu yoktur. Periyodik kontroller, herhangi bir sorunu zamanında tespit etmeye yardımcı olur. Dişlerinizi plaktan ve diş taşlarından arındırmak iyi bir hijyen sağlamaya yardımcı olacaktır. Bu temizlik sadece lekelerin ve bakteri plağının çıkarılmasına değil, aynı zamanda diş eti iltihabına, diş çürüklerine ve diş eti hastalıklarına neden olan tartarın giderilmesine de hizmet edecektir. Bu şekilde sağlanan ağız hijyeni kalp hastalığı için iyi bir koruyucu tedbir olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diş Eti Hastalıkları ile Kalp Hastalığı İlişkisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin