Array
  1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Pastane usulü muhallebi tarifinin püf noktası!

Pastane usulü muhallebi tarifinin püf noktası!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muhallebi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle pastane usulü muhallebi, misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamanın ve onları mutlu etmenin yollarından biridir. Ancak muhallebi hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. İşte size pastane usulü muhallebi tarifinin detayları

Muhallebi Tarifi Malzemeleri:

4 bardak süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya

Muhallebi Tarifi Hazırlanması:

Bir tencerede; nişasta süt ve şeker karıştırılarak kaynatılır.
Göz göz olmaya başlayınca içerisine margarin atılır. Ocağın altı kısılarak bir kaç dakika kaynamaya bırakılır.
Ocaktan alınarak vanilya eklenir topaklanma olması halinde mikserle karıştırılır.
Kaselere dökülür ve üzerine isteğe göre tarçın, ceviz serpilerek servise hazır olur.
Afiyet olsun!

Habertürk’teki bilgilere göre; Sade sütlü muhallebinin 100 gramı 122 kcaldır. İçine ekleyeceğiniz damla sakızı ya da meyveler kalorisinin değişmesine de sebep olur. Şeker hastaları şeker yerine tatlandırıcı kullanarak muhallebi tüketebilir. Ama porsiyonlar küçük tutulmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pastane usulü muhallebi tarifinin püf noktası!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin