1. Haberler
  2. Magazin
  3. Kahve İçenlerde Bu Bakteri 8 Kat Daha Fazla

Kahve İçenlerde Bu Bakteri 8 Kat Daha Fazla

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde 25 ülkeden 54 binden fazla kişinin tıbbi verilerini analiz eden bilim insanları, kahve tüketiminin mikrobiyal çeşitlilik üzerindeki etkilerini detaylı bir şekilde inceledi.

MİKROBİYAL ÇEŞİTLİLİK ARTIŞI

Araştırmanın sonuçları, kahve tüketen kişilerin bağırsak mikrobiyomunda belirgin bir çeşitlilik artışı olduğunu ortaya koydu. Özellikle, Lawsonibacter asaccharolyticus adlı bakterinin kahve tüketenlerde içmeyenlere oranla 4,5 ila 8 kat daha fazla bulunduğu tespit edildi. Bu fark, kahve tüketiminin yoğun olduğu Batı ülkelerinde daha belirgin iken, Çin ve Hindistan gibi bölgelerde daha az gözlemlendi.

Kahve İçenlerde Bu Bakteri 8 Kat Daha Fazla
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin