Haber: Hülya Kılınç
Manisa’da Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Eylül ayında açılan Mutfak Atölyesi’nde gerçekleşen ve 450 saat süren aşçı yardımcılığı kursuna katılan 26 kursiyer, hünerlerini sergiledi.
Kursiyerler Hünkar Beğendi ve İçli Köfte olmak üzere çeşitli yemekleri yaparak sunum gerçekleştirdi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, şube müdürleri kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel yemeklerin tadına baktı.
DAHA KOLAY İŞ BULABİLİYORLAR
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, mutfak atölyesinin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken Yiyecek İçecek Alan Öğretmeni Nazan Ercan, kursla ilgili şu bilgileri verdi “Mutfak atölyemizi Eylül ayından itibaren hizmet vermeye başladı. İlk olarak 178 saatlik aşçı çıraklığı kursu açtık. O kursumuz sona erdi. 450 saatlik aşçı yardımcılığı kursumuzu açtık. Tamamlanan bu kursta 26 kursiyerimizi mezun edeceğiz. Bu kursu başarıyla bitirenler kurum mutfağında, huzurevi, anaokulu, fabrika mutfaklarında işe girebiliyorlar. Ayrıca KPSS’ye girip devlet kurumlarında da aşçı olarak görev yapabiliyorlar. Türk ve dünya mutfaklarından yemekler öğreniyorlar. Yöresel yemekleri yapıyorlar. Bu kurs bitti, hemen yeni bir kurs açılacak. Çünkü yoğun bir talep var. Kursu bitir bitirmez iş başvurusu yapıp işe girenler bile var” diye konuştu.
Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, “Birleşmiş Milletler tarafından kurulan bu atölyemizde Eylül ayından beri hizmet veriyoruz. Yoğun bir başvuru ile karşı karşıya kaldık. Aşçılık kursunun ilk mezunlarını veriyoruz. Bunlar sürelerini tamamladıklarında ustalık belgelerini alacaklar. İstihdama katkı sağlayan bir kurstur. Bu kurslarımız devam edecek. Buradan belgelerini alanlar gidip işyerlerini açıyor. Ya da bir yerde çalışabiliyor. Güzel ve hazır bir meslek” dedi.