Array
  1. Haberler
  2. Ege Yemekleri
  3. Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Mutfağı’ndan hem sağlıklı ve hem de lezzetli bir tarif. Zeytinyağlı Enginar

  • 10 enginar
  • 3 havuç
  • 3 patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 kuru soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • dereotu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • tuz
  • su

Enginarlar güzelce temizlenir. Limonlu ve unlu suda bekletilir. Havuç, patates ve soğan küp küp doğranır.

Enginarlar geniş tencereye alınır. Üzerine küp doğranan sebzeler ve bezelyeler ilave edilir.

Şeker, un, tuz, zeytinyağı ilave edilir.

Üzerine geçecek şekilde suyla pişirilir.

En son piştikten sonra üzerine dereotu eklenip servis edilir. Afiyet olsun.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zeytinyağlı Enginar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin