1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Yunan şeflerin vazgeçilmezi olan tatlı

Yunan şeflerin vazgeçilmezi olan tatlı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatlı kültürü, dünyanın dört bir yanında farklı lezzetlerle karşımıza çıkar. Ancak bazı tatlılar vardır ki, hem köklü geçmişleriyle hem de damaklarda bıraktıkları unutulmaz tatlarla öne çıkar. İşte bu tatlılardan biri de Yunan mutfağının incisi olan ve baklavayla kıyaslanabilecek kadar iddialı bir tatlıdır. Yunan şeflerin vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet, hem görselliğiyle hem de tadıyla sofralarınızı taçlandırmaya aday.

Yunan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

2 yada 3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon

Üzeri için;

1 su bardağı süt
1 paket krem santi
Hindistan cevizi (serpmek için)

Yunan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından kekimiz için 3 yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpıyoruz.
Sırasıyla yağ, ceviz, tarçın, hindistan cevizi ve galeta ununu da ekleyip karıştırıyoruz. Kek gibi akışkan bir hamuru olmuyor korkmayın sakın. Biraz koyu oluyor.
Yağlanmış borcama güzelce yayıp üzerini iyice düzlüyoruz.
170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kekimiz hafif ılıkken soğuk şerbetle buluşturuyoruz, bu arada dilimlerseniz daha iyi şerbeti çeker.
Tatlımız iyice soğuyunca krem şantimizi güzelce yayıyoruz.
Üzerine hindistan cevizi serpip buzdolabında bekletiyoruz (3, 4 saat) Afiyet olsun

Peki, bu eşsiz tatlıyı evde denemek ister misiniz? İşte size, adım adım uygulayabileceğiniz profesyonel bir tarif.

Yunan şeflerin vazgeçilmezi olan tatlı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin