Ege Mutfağının vazgeçilmezlerinin başında otlar gelir. Ot yemekleri, salata ve mezeleri Ege Mutfağı’nın olmazsa olmazlarındandır. İşte size otla yapılan nefis bir Ege Mutfağı pratik yemeği. Yumurtalı Sarmaşık ve Arapsaçı (Rezene) Kavurması
TARİF
- 1’er demet sarmaşık ve rezene otu
- 1 adet soğan
- 2 Adet yumurta
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Sarmaşıklar ve rezeneler yıkanır, sap kısımları kesilir.
Taze kısımları elle kırılır. (bıçakla kesilince acı oluyor)
Zeytinyağında yemeklik doğranan soğan kavrulur, ardından sarmaşıklar ve rezeneler eklenir.
Çok az su ekleyip kısık ateşte ot yumuşayana kadar pişirilir.
Suyunu çektikten sonra tuz ve karabiberi eklenir.
Bu aşamadan sonra üzerine yumurta kırılabilir, sarımsaklı yoğurt eklenebilir ya da sade de yenebilir.
Not: Kuru soğan yerine taze soğanın ya da pırasanın yeşil kısımları da eklenebilir ‘Acı ot’ olarak da bilinen sarmaşığın kendinden acı bir tadı olduğunu da belirtmek gerekir. Pişirirken mümkünse metal kaşık değdirmeyin (acılığı daha da artırıyor), tahta kaşıkla ya da sallayarak karıştırın. Tuzunu mutlaka ot piştikten sonra ekleyin, baştan konursa acı olur.