1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malzemeler,

Hamuru için,

  • Yarım paket margarin (eritilmiş)
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yumurtanın akı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 4 damla limon suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • Kekik, pul biber

Üzeri için,

  • Haşhaş, Çörek otu, Susam
  • 1 yumurtanın sarısı

Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Hazırlanışı,

  1. Kurabiye hamuru için verilen malzemeleri derin bir kaba alın.
  2. Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamuru mutfak tezgâhının üzerinde merdane yardımıyla açıp kurabiye kalıplarıyla parçalar çıkarın.
  4. Kurabiyeleri, yağlı kâğıt serili tepsiye dizin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, çörek otu ve susam serpiştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  7. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğuyunca tepsiden alıp servis yapın.

Tuzlu kurabiye hazır, afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin