1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Sebzeli kuzu bonfile

Sebzeli kuzu bonfile

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Sebzeli kuzu bonfile

Lezzetli mi lezzetli sofranıza harika bir tat katacak sebzeli kuzu bonfilenin yapımı sandığınız kadar zor değil.

MALZEMELER
   1 bütün parça kuzu bonfile
   Taze çekilmiş karabiber
   Zeytinyağı
   1 yemek kaşığı soğan suyu
   12 arpacık soğan
   4 mini kabak
   4 mini patlıcan
   300 gr haşlanmış bezelye
   4 parça güneşte kurutulmuş domates
   2 közlenmiş salçalık kırmızıbiber
   Tuz

Hazırlanışı:
Kuzu bonfile etinin üzerine soğan suyu ve zeytinyağı sürerek eti harmanlayın. Daha sonra üzerine karabiber serpin. Yağlı kağıda sarın ve kapaklı bir kabın içinde buzdolabında 3 saat bekletin. Daha sonra üzerine biraz daha zeytinyağı sürerek fırına verin. Sebzeleri yıkayın ve zeytinyağı sürerek ızgara da pişirin. Arpacık soğanı zeytinyağında kavurun. Kuru domatesleri, biber ve bezelyeyi de ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra bonfileyi dilimleyin ve tabağın yanına sebzeleri ve soğanları ekleyerek servis yapın.

 

Sebzeli kuzu bonfile
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin