‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Sebzeli kuzu bonfile
Lezzetli mi lezzetli sofranıza harika bir tat katacak sebzeli kuzu bonfilenin yapımı sandığınız kadar zor değil.
MALZEMELER
1 bütün parça kuzu bonfile
Taze çekilmiş karabiber
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı soğan suyu
12 arpacık soğan
4 mini kabak
4 mini patlıcan
300 gr haşlanmış bezelye
4 parça güneşte kurutulmuş domates
2 közlenmiş salçalık kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanışı:
Kuzu bonfile etinin üzerine soğan suyu ve zeytinyağı sürerek eti harmanlayın. Daha sonra üzerine karabiber serpin. Yağlı kağıda sarın ve kapaklı bir kabın içinde buzdolabında 3 saat bekletin. Daha sonra üzerine biraz daha zeytinyağı sürerek fırına verin. Sebzeleri yıkayın ve zeytinyağı sürerek ızgara da pişirin. Arpacık soğanı zeytinyağında kavurun. Kuru domatesleri, biber ve bezelyeyi de ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra bonfileyi dilimleyin ve tabağın yanına sebzeleri ve soğanları ekleyerek servis yapın.