1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Sebzeli biftek tarifi

Sebzeli biftek tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Sebzeli biftek tarifi

Misafirleriniz için kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetli bir et yemeği mi arıyorsunuz? O halde sebzeli biftek tarifimizi deneyin; memnun kalacaksınız!

Malzemeler,
2 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
4 parça biftek (inceltilmiş)
400 gr kültür mantarı
1 salçalık kırmızıbiber
1 dolmalık sarı biber
1 dolmalık turuncu biber
1 havuç
Maydanoz
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı,

Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp 2 cm kalınlığında şeritler halinde doğrayın. Etleri de 2-2.5 cm kalınlığında doğrayın. Mantarları yıkayarak temizleyin ve ortadan ikiye kesin. Havucun kabuğunu soyarak yuvarlak doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağı ile birlikte döküm bir tavaya alın ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Biber, havuç ve mantarları ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Sebzeleri tavanın içerisinde kenara doğru alıp etleri ekleyin ve yüksek ateşte önlü arkalı kızartın. Sebzeler ile eti karıştırarak tüm malzeme yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın. Sebzeli biftek artık hazır, afiyet olsun.

Sebzeli biftek tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin