1. Haberler
  2. Ege Yemekleri
  3. Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Mutfağı’nın olmazsa olmazlarından biri de Salatalık turşusudur. Hiçbir şeyin yerini ellerinizle evde yaptığınız turşunun yerini tutmaz. İçeriğini bildiğiniz için de dışarıdan alınan turşulara şüpheyle bakmanıza gerek kalmaz. Salatalık turşusu yapmak için artık uğraşmanıza ve beklemenize gerek kalmayacak. Salatalık turşusunu artık çıtır çıtır çok beklemeden kısa sürede hazır hale getirebileceksiniz. Salatalık turşusu tarifi, salatalık turşusu nasıl yapılır sorularının cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte Salatalık turşusu tarifi.

 

MALZEMELER

1 kg turşuluk salatalık
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1 buçuk bardak üzüm sirkesi
3 diş sarımsak
Aldığı kadar sıcak su

SALATALIK TURŞUSU TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. adım: İlk olarak salatalıkları iyice temizleyin ve bol suyla yıkayın. Daha sonra sap kısımlarını çok derin olmayacak şekilde kesin.
  2. adım:Daha sonra salatalıkları kavanozlara yerleştirip aralarına sarımsakları dizin.
  3. adım:Ayrı bir kabın içerisine sirkeyi, kaya tuzunu alıp karıştırın.
  4. adım:Daha sonra bu karışımı salatalıkları ve sarımsağı koymuş olduğunuz kavanozun içerisine yerleştirin.
  5. adım:Kavanozu ters çevirip 1 saat kadar bu şekilde bekletin.

Son adım: Daha sonra güneş görmeyen bir ortamda bir hafta kadar muhafaza etmeniz yeterli olacaktır.

Püf noktası: Bu salatalık turşusu tarifini diğer tariflerden ayıran en önemli özelliği içerisine sıcak, kaynar halde su koyuluyor olması. Salatalık turşusunun içerisine kaynar su koyuluyor olması sizi şaşırtmasın, bu halde yapılan turşusunun tadı daha kıtır kıtır ve lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.

 

Salatalık Turşusu Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin