1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Sağlıklı karnabahar pilavı tarifi

Sağlıklı karnabahar pilavı tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karnabaharı farklı tüketebileceğiniz, az malzemeyle bir pilav yapabilirsiniz. Üstelik pirinç kullanmadan sağlıklı bir pilav yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 büyük boy karnabahar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı maydanoz
  • Yarım limon suyu

Hazırlanışı

  • Karnabaharı yıkayıp minik çiçekler halinde ayırın. Mutfak robotuna atın bulgur inceliği elde edene kadar çekin.
  • Soğanı minik minik doğrayın.
  • Geniş bir tavada orta ateşte yağı biraz kızdırın, soğanları ekleyin ve yaklaşık 8 kavurun.
  • Karnabaharları ekleyin. Tuz ilavesiyle karnabaharları yumuşayana kadar 3-5 dakika kavurun ve ateşten alın.
  • Pişen karnabaharı geniş bir kaseye alın. Kıydığınız maydanozla üzerini süsleyin ve limon suyunu gezdirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Sağlıklı karnabahar pilavı tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin