Çörek otu, yüzyıllardır şifalı özellikleriyle bilinen mucizevi bir tohumdur. Güçlü antioksidan ve anti-inflamatuar içeriği sayesinde bağışıklık sisteminden cilt sağlığına kadar pek çok fayda sunar. Ancak uzmanlar, sabah uyanır uyanmaz aç karnına bir avuç çörek otu tüketmenin özellikle yaygın bir sağlık sorununa karşı inanılmaz etkili olduğunu belirtiyor.
Pek çok kişinin muzdarip olduğu ve yaşam kalitesini düşüren sindirim sorunları, sabah aç karnına çörek otu tüketerek önemli ölçüde hafifletilebilir ve hatta önlenebilir.
Yeni Asır’ın aktardığı bilgilere göre; ÇÖREK otu, faydaları saymakla bitmeyen bir bitki. Öksürüğe iyi gelen çörek otunu çiğnemeden sabahları aç karnına yarım çay kaşığı kadar az su ile yutmak, bağırsakları temizliyor. Çörek otu aynı zamanda hazmı kolaylaştırır ve baş ağrısını hafifletir. Çörek otunun bir diğer faydası da balgamı vücuttan atmasıdır.
YOĞURTLA YİYEBİLİRSİNİZ
Bir kase yoğurdun içerisine bir tatlı kaşığı kadar dövülmüş çörek otu ekleyip karıştırın. Aç karnına tüketeceğiniz bu karışım sayesinde, iştahın kesilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece aşırı yemenin önüne geçebilir ve yağ yakımını sağlayabilirsiniz.
ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI
1. Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerden korur.
2. İçerdiği yağ asitleri ile kalp sağlığını destekler.
3. İçerdiği mineraller ile kemik sağlığını olumlu yönde etkiler.
4. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır.
5. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
6. Cilt sağlığını destekler ve cilt problemlerine karşı etkilidir.
7. Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde iltihaplanmayı azaltabilir.
8. Kolesterol seviyelerini dengeleyebilir.
9. Kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır.
10. Genel olarak vücuttaki birçok sistemi destekleyici özelliklere sahiptir.