1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Pilav yapmanın püf noktaları

Pilav yapmanın püf noktaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü konumuz: Pilav yapmanın püf noktaları

Ana yemeklerimize eşlik eden pilavı daha lezzetli yapmak için birkaç küçük püf noktasına dikkat etmemiz yeterli! Pilav yapmanın püf noktalarını açıklıyoruz…

Öncelikle iyi kalitede pirinç, taze yağ ve tabanı geniş, derin olmayan bir tencere seçin.

Pirinci yağda kavururken mutlaka tahta bir kaşık kullanın.

Zeytinyağı ve tereyağını yarı yarıya kullanırsanız lezzetli, parlak ve görüntüsü güzel bir pilav sunarsınız.

Pilav pişinceye kadar kısık ateşte tutun, kapağı kapalı olsun ve hiç karıştırmayın.

Suyunu tamamen çektiğinde hızlıca alt üst ederek karıştırıp kapağını hemen kapatın ve pilavınızı 20 dakika demlendirin.

Pilav yapmanın püf noktaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin