Gün içinde yeni duyduğumuz, fakat anlamını bilmediğimiz kelimelerin anlamlarını araştırıp öğrenerek, hem kelime dağarcığımızı geliştirebilir hem de merakımızı giderebiliriz. Yeni kelimeler öğrenmek, daha düzgün ve daha anlamlı cümleler kurmamıza ve günlük hayatta iletişim gücümüzü arttırmamıza yardımcı olacaktır. Bazen teknik, bazen mesleki ve bazen de edebi yanı olan bu eski kelimeleri öğrenmek hayatımızı kolaylaştıracak ve anlamlaştıracaktır. EGEPRESS TDK SÖZLÜK ekibi olarak merak ettiğiniz kelimelerin TDK anlamlarını hazırlayarak, kelimelerin günlük kullanımı ile ilgili örnekleri siz değerli okuyucularımıza sunuyoruz.
Günlük hayatta insanlarla iletişim kurmak için kullanılan kelimelerin anlamları ve kökenleri genellikle bilinmiyor. Edebiyat severler, arama motorlarında ve Türk Dil Kurumu TDK sözlüğünde bu kelimenin anlamını öğrenmeye çalışıyor. Kelimelere ilgi duyanlar, Onur kelimesinin anlamını araştırıyor. Dizilerde, filmlerde ve kitaplarda farklı kelimelerle karşılaşanlar kelimelerin kökenini ve anlamını büyük bir merakla araştırıyor. Peki, Onur ne demek, ne anlama gelir ve kökeni nedir? İşte, Onur kelimesi TDK sözlük anlamı ve diğer bilgiler…
ONUR NE DEMEK, NE ANLAMA GELİR? ONUR KELİMESİ TDK ANLAMI
- İnsanın kendine karşı duyduğu saygı, şeref, öz saygı, haysiyet, izzetinefis
- Başkalarının gösterdiği saygının dayandığı kişisel değer, şeref, itibar
Onur kelimesi, Türkçede gün içerisinde belirli aralıklarla kullanılan kelimeler arasında dikkat çekiyor. Onur kelimesi TDK sözlük anlamı şu şekildedir;
ONUR KELİMESİ CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ
- Çokbilmiş görünmek, onuruna toz kondurmak istemez.
ONUR KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK CÜMLELER
- onur belgesi, onur kıtası, onur kurulu, onur üyesi
ONUR SÖZCÜĞÜ KULLANILAN ATASÖZLERİ VE DEYİMLER
- onur duymak
- onuruna … vermek
- onuruna dokunmak
- onuruna yedirememek
- onurunu okşamak