Gün içinde yeni duyduğumuz, fakat anlamını bilmediğimiz kelimelerin anlamlarını araştırıp öğrenerek, hem kelime dağarcığımızı geliştirebilir hem de merakımızı giderebiliriz. Yeni kelimeler öğrenmek, daha düzgün ve daha anlamlı cümleler kurmamıza ve günlük hayatta iletişim gücümüzü arttırmamıza yardımcı olacaktır. Bazen teknik, bazen mesleki ve bazen de edebi yanı olan bu eski kelimeleri öğrenmek hayatımızı kolaylaştıracak ve anlamlaştıracaktır. EGEPRESS TDK SÖZLÜK ekibi olarak merak ettiğiniz kelimelerin TDK anlamlarını hazırlayarak, kelimelerin günlük kullanımı ile ilgili örnekleri siz değerli okuyucularımıza sunuyoruz.
Ok ne demek ve ne anlama gelir soruları, edebiyatı sevenler, öğrenciler, öğretmenler daha önce duymadığı kelimeleri araştırmayı sevenler tarafından sık sık merak edilmektedir. Bilindiği gibi, Türkçede her kelimenin mutlaka bir anlamı vardır. Peki, Ok ne demek, ne anlama gelir? Ok kelimesinin kökeni nedir ve kaç farklı anlamda kullanılır? TDK’ya göre, Ok kelimesi anlamı, cümle içinde kullanım örnekleri ve diğer detaylar haberimizde yer alıyor.
OK NE DEMEK, NE ANLAMA GELİR? OK KELİMESİ TDK ANLAMI
- Yayla atılan, ucunda sivri bir demir bulunan ince ve kısa tahta çubuk
- Yön göstermek amacıyla belli yerlere konulabilen, oka benzer işaret
- At arabası, kağnı vb. araçlarda koşum hayvanlarının bağlandığı ağaç
- Bir dairede bir kirişin ortasında bu kirişi gören yayın ortasına indirilen doğru parçası
Ok kelimesi, Türkçede gün içerisinde kullanılan kelimeler arasında öne çıkmaktadır. Ok kelimesi TDK anlamı şu şekildedir;
OK KELİMESİ CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ
- Dörtnala koşan bir yük arabasının oku böğrüme çarptı.
OK KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK CÜMLELER
- ok meydanı, ok yılanı, suoku
OK SÖZCÜĞÜ KULLANILAN ATASÖZLERİ VE DEYİMLER
- ok atmak
- ok gibi (yerinden) fırlamak
- ok yaydan (veya yayından) çıkmak