1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Mini hamur kızartması

Mini hamur kızartması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Mini hamur kızartması

Malzemeler:

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Ilık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için
  • Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı:

  1. Unu karıştırma kabına alın.
  2. Karbonat ve tuz ile harmanlayın.
  3. Ortasını havuz gibi açarak yumurta ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
  4. Azar azar su ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  5. Üzerini örterek 10 dakika dinlendirin.
  6. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açıp yuvarlak bir kalıp ile parçalar kesin.
  7. Kızgın ayçiçek yağında kızartın ve fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın.

Afiyet olsun!

Mini hamur kızartması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.