‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Meyveli cheesecake tarifi
Lezzetli mi lezzetli bir cheesecake tarifimiz var! Sıcacık çayın yanında damaklarda iz bırakacak meyveli cheesecake tarifi için kağıdı kalemi hazırlayın!
Malzemeler:
10-12 yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı
Dolgusu için
200 gr labne peyniri (suyu süzülmüş)
3/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için
100 ml krema
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Orman meyveleri
Hazırlanışı:
Önce fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve cheesecake kalıplarına yağlı kağıtlar yerleştirin. Bisküvileri mutfak robotunda çekin ve tereyağını eriterek üzerine ekleyin. Daha sonra kalıplara paylaştırın. Üzerini bastırarak derin dondurucuda bekletin. Un ve kabartma tozunu çırpın. Limon suyu ve yumurtaları ilave edin. Karışımı kalıplara dökün ve 18 dakika boyunca pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Krema ve pudra şekerini koyulaşıncaya kadar çırpın. Krema sıkma torbası ile keklerin üzerine sıkın ve üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyin.