1. Haberler
  2. Ege Haberleri
  3. Maçoğlu Köprübaşı’nda doğa dostu tarım ve kooperatifçiliğin önemini anlattı

Maçoğlu Köprübaşı’nda doğa dostu tarım ve kooperatifçiliğin önemini anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde, tarımın canlandırılması ve kooperatifleşme çalışmalarına yönelik önemli adımlar atılıyor. Köprübaşı Eğitim Sanat Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefa Uysal, çiftçi, eczacı İlke Eryılmaz ve Fatih Mehmet Maçoğlu, tarım sektöründeki sorunlara dikkat çekerek, kooperatifleşmenin önemini vurguladı.

Haber: Manisa İşçi Durağı

Eski Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu tarım, yerel yönetimlerin kooperatifleşmenin merkezinde olması gerektiğini belirterek, “O bölgeyi en iyi yerel yöneticiler tanır ve bilir” dedi.

Tarım Alanlarının Azalmasına Dikkat Çekti

Türkiye’nin tarım politikasına yönelik eleştirilerde bulunan Maçoğlu, Manisa’nın Türkiye’nin yedinci büyük tarım ili olmasına rağmen tarım arazilerinin her yıl %1-2 oranında azaldığını ifade etti. Bu kaybın farklı projeler, imar çalışmaları, sera gazları ve madencilik faaliyetlerinden kaynaklandığını belirten Maçoğlu, “Topraklarımız çoraklaşıyor. Tarım alanlarının tarım olanı olmaktan çıkarılmasını engellemeliyiz” dedi.

İthal Tarım Ürünleri Eleştirisi

Türkiye’nin Suriye ve Ukrayna’dan patates ve soğan ithal etmesini de eleştiren Maçoğlu, bunun Türkiye’de çiftçiye ve halka büyük bir saygısızlık olduğunu ifade ederken “Tüm emek köylüye ve emekçiye geri dönecek. Çiftçi desteklenmezse ileride parası olan bile bakliyat bulamayacak” diyerek uyarıda bulundu.

Örgütlenmenin Önemine Vurgu

Maçoğlu, emeğin etrafında örgütlenmenin önemine değinerek, Karadeniz kültüründe imecenin bu dayanışmanın bir örneği olduğunu söyledi. “Yerel yöneticiler herkesin yöneticisi olmak zorunda. Yasalar engel olsa bile, kendimiz örgütlenip kooperatifler kurmalıyız” dedi.

Vergi ve Yoksulluk Sorunu

Tarım üreticisinin ağır vergi yükü altında ezildiğini ve %114 oranında vergi ödediğini dile getiren Maçoğlu, “Türkiye’de 75 milyon insan yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Üretimsizlik yüzünden yoksullaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

İklim Değişikliği ve Sağlık Sorunları

İklim değişikliği, madencilik faaliyetleri ve ağır metallerin hastalıkları arttırdığına dikkat çeken Maçoğlu, halkı topraklarına, sularına ve doğasına sahip çıkmaya çağırdı. Ayrıca sağlık sistemindeki özelleştirme politikalarını eleştirerek, “Parası olan tedavi olabilir hale geldi” dedi.

“Tarım Her Şeydir”

Tarımın ülkenin geleceği olduğunu ifade eden Maçoğlu, “Büyük sermaye grupları pastadan daha büyük dilim almak için çalışıyor. Ancak biz birleşerek kazanacağız. Din, dil, ırk ve siyaset hiçbir şey örgütlenmeye engel değildir” diyerek sözlerini bitirdi. Halkı, devletin kaynaklarını zorlamaya ve emeklerinin karşılığını almaya davet eden Maçoğlu, “Birleşerek kendinizi kurtaracaksınız” dedi.

Maçoğlu Köprübaşı’nda doğa dostu tarım ve kooperatifçiliğin önemini anlattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin