1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Lokanta usulü tavuk haşlama nasıl yapılır?

Lokanta usulü tavuk haşlama nasıl yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lokantalarda sunulan yemeklerin evde yapılanlardan daha lezzetli olması sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu durumun sebepleri arasında kullanılan malzemelerin tazeliği, ustaların tecrübesi ve tabii ki belirli tekniklerin uygulanması yer almaktadır. Lokanta usulü tavuk haşlama da bu tekniklerden biridir ve evde de kolaylıkla uygulanabilir.

TAVUK HAŞLAMA TARİFİ NASILDIR?

Terbiyeli tavuk haşlama tarifi için malzemeler:

8 adet tavuk but ya da baget,
4 adet orta boy patates,
1 adet havuç,
3 adet kuru soğan,
5 yemek kaşığı zeytinyağı,
5 diş sarımsak,
Tuz, karabiber

Terbiyesi için:

Yarım limon suyu,
1 tatlı kaşığı un,
1 su bardağı su

Terbiyeli tavuk haşlama tarifi nasıl yapılır?

Tavuk bagetleri tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edip tavuk etleri hafif yumuşayana kadar pişirin.
Ayrı bir tencereye zeytinyağını alın ve sekize böldüğünüz soğanları içerisine atarak soteleyin.
Üzerine sarımsakları, havuçları ve patatesleri iri iri olacak şekilde doğrayıp ekleyin.
Bu şekilde yaklaşık 5 dakika kadar soteleyin.
Haşlanmış tavuk bagetlerini, suyunu ve damak tadınıza göre baharatlarını ekleyerek etler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Bir kâse içerisinde limon suyu, un ve suyu güzelce karıştırın.
Kaynayan yemeğin suyundan terbiyenin içerisine birkaç kepçe ekleyerek ılımasını sağlayın.
Ilıyan terbiyeyi yemeğin içerisine ekleyin ve güzelce karıştırın.
5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Terbiyeli tavuk haşlama yemeğiniz piştikten sonra maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Lokanta usulü tavuk haşlama nasıl yapılır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin