‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Kuru erik yahnisi tarifi
Sofranıza renk katacak öğle ve akşam yemekleri için besleyici ve lezzetli olan kuru erik yahnisinin yapımı çok kolay. Yüksek Topuklar ekibi olarak kuru erik yahnisini nasıl yapacağınızı anlatıyoruz!
Kuru erik yahnisi
Malzemeler:
500 gr kuzu eti
250 gr kuru erik
20 arpacık soğanı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Kuru erikleri 1.5 saat suda bekletin. Kuzu etlerini iri olacak şekilde doğrayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın. Arpacık soğanların kabuklarını soğun. Eti süzdükten sonra arpacık soğanlarını ve tereyağını ekleyerek soteleyin. Tarçını ve şekeri ilave ederek kavurmaya devam edin. Kuru erikleri tereyağında kavurun. Et piştikten sonra kuru erikleri ete ilave ederek karıştırın ve sıcak servis edin.