1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Kestaneli cheesecake tarifi

Kestaneli cheesecake tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: 

Karşınızda, kestaneli cheesecake tarifi!

Malzemeler,

400 gr labne peynir
200 gr krema
1 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kırık kestane şekeri
1 paket vanilya
90 gr tereyağı
1 yemek kaşığı toz jelatin
1.5 paket yulaflı bisküvi

Üzeri için,

Karamel sos
Kestane şekeri
Mereng

Hazırlanışı,

Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tereyağını eritip ekleyin ve iyice karıştırın. Yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbının tabanına bisküvi karışımını bastırarak yayın. Derin dondurucuda bekletin. Küçük bir kaseye 2-3 yemek kaşığı su ekleyin ve jelatini üzerine serpiştirerek 10 dakika bekletin. Kestane şekerlerini 2 yemek kaşığı krema ile karıştırıp el blenderı ile püre haline getirin. Kalan krema, şeker, vanilya ve labne peyniri mikserle çırpın. Kestane püresini ekleyin. Hazırladığınız jelatini mikrodalga fırında ya da cezvede 2 yemek kaşığı ısıtılmış krema ile eritin ve krema karışımına ilave edin. Spatula ile karıştırıp bisküvi tabanının üzerine aktarın. En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra karamel sos, kestane şekeri ve mereng ile süsleyerek servis yapın. Kestaneli cheesecake artık hazır, afiyet olsun.

Kestaneli cheesecake tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin