‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Karamelize soğanlı kuzu bonfile
Ana yemeklerin vazgeçilmezi kırmızı eti, bir de böyle deneyin!
Karamelize soğanlı kuzu bonfile
Malzemeler:
8 kuzu bonfile
10 gr tuz
10 gr toz şeker
50 ml Dijon hardalı
50 ml bal
Karamelize soğan için:
4 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Tuz, şeker, hardal ve balı karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun ve üzerine bonfileleri dizin. Hazırladığınız sosu etlerin her yerine sürün. 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğanları doğrayın. Zeytinyağını ısıtın ve soğan, tuz, şekeri kısık ateşte iyice pişirin. Bonfileleri soğanla birlikte servis edin.