1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Karamel soslu kek tarifi

Karamel soslu kek tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Karamel soslu kek

Malzemeler,
Kek hamuru için,
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Elips şeklinde cupcake kalıpları
İri kırılmış Antep fıstığı

Karamel sos için,
1.5 su bardağı toz şeker
200 ml krema
75 gr tereyağı

Hazırlanışı,
Karamel sos için toz şekeri tavaya alıp kısık ateşte, kaşık değdirmeden rengi değişene kadar ısıtın. Ocaktan alıp küp doğranmış tereyağı ve kremayı ekleyip çırpma teli ile hızlıca karıştırarak özleşmesini sağlayın. Soğumaya bırakın. Diğer yanda yumurtalar ve şekeri derin bir kaseye alıp mikser ile köpük gibi olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yağlanmış cupcake kalıplarının yarısına gelecek şekilde paylaştırın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekleri servis tabağına alıp karamel sosla kaplayıp iri kırılmış fıstıkla süsleyin. Servis yapın. Karamel soslu kek artık hazır, afiyet olsun.

Karamel soslu kek tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin