1. Haberler
  2. Ege Yemekleri
  3. Kalamar Kızartma Tarifi

Kalamar Kızartma Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Yemeklerinden ve Ege Denizi’nden kolay ve pratik bir tarif daha Kalamar Kızartma Tarifi

 

Kalamar Kızartma Tarifi İçin malzemeler

  • Taze kalamar
  • Un

Hazırlık için

  • Süt
  • Limon suyu
  • Karbonat

Kalamar Kızartma Nasıl Yapılır?

  • Kalamarın içini temizleyin soğuk suda yıkayıp istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
  • Süt, limon suyu ve karbonatı bir kaba alarak kalamar dilimlerini içine yatırın. Sudan geçirip kurulayın ve dondurucuya atın.
  • Dilediğiniz zaman çıkarıp soğuk suya tutun (anında çözülür), kurulayın ve unlayıp derin yağda pişirin.

 

 

Kalamar Kızartma Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin