1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Kabak köftesi Tarifi

Kabak köftesi Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil kabaktan köfte yapmaya ne dersiniz? Sağlıklı bu köftelerle protein, karbonhidrat ve vitamin ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 3 orta boy kabak
  • Yarım su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağı lor peyniri
  • 3 arpacık soğan
  • 1 yumurta
  • ¼ su bardağı maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı kuru kekik
  • Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Kabakları soyup yıkadıktan sonra rendeleyin. Kevgir ya da benzeri bir gereçle fazla suyunu sıkın. Bir kaba alın.
  • Yağı, unu, lor peynirini, yumurtayı, kekiği, tuzu, muskat cevizini, ince ince kıydığınız soğanları ve maydanozları kabaklara ilave edin.
  • Yapıştırmaz bir tavaya zeytinyağı koyun ve orta ateşte kızdırın. 1 çorba kaşığı yardımıyla porsiyonlara ayırarak tavaya koyun. Her iki tarafı altın rengini alana 1,5 dakika kadar pişirin.
  • Bu şekilde tüm harcı pişirin. Afiyet olsun.

 

Kabak köftesi Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin