1. Haberler
  2. Ege Yemekleri
  3. İzmir Köfte Tarifi

İzmir Köfte Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Köfte İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi ve bütün Türkiye’de bilinen ve çok sevilen bir yemektir. Fırında ve tencerede yapılmak üzere 2 çeşit yapılış biçimi vardır.

Peki İzmir’in ve Ege’nin en güzel ve en meşhur yemeklerinden, sulu İzmir Köfte tarifi nasıl yapılır? İzmir köfte tarifinin püf noktaları nelerdir?

Malzeme Listesi

500 g köftelik kıyma (%40 kuzu, %60 dana karışımı)

  • -40 g galeta unu veya ekmek kırıntısı
  • 5 g karabiber
  • 5 g tuz
  • 4 adet patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates

Sosu için:

  • 20 ml zeytinyağı
  • 10 g Pınar Tereyağı
  • 60 g domates salçası
  • 750 ml sebze suyu
  • Tuz karabiber
  • Kızartmak için: ayçiçek yağı

 

İzmir Köfte Nasıl Yapılır?

  • 1
  • Geniş bir kapta; köftelik kıyma, galeta unu veya ekmek kırıntısı, soğan rendesi, kuru kekik, karabiber ve tuzu güzelce yoğurun. 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • 2

35’er gramlık uzun parmak köfteler halinde şekillendirip hafifçe unlayın.

  • 3

İlk olarak eşit boylarda doğranmış patates ve biberleri ayçiçek yağında kızartın. Ardından havlu kağıt üzerine alın.

  • 4

Aynı yağda hafif unlanmış köfteleri kızartıp havlu kağıt üzerine alın.

  • 5

Domatesleri iri iri doğrayın. Dilerseniz kızgın yağa batırıp çıkarın, dilerseniz çiğ olarak kullanın.

  • 6

Sosu için: bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Domates salçasını ekleyip çiğ kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan salçanın üzerine sebze suyunu ekleyin.

  • 7

Daha sonra kızartmış olduğunuz ürünleri (köfte, patates, domates ve biberleri) tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ortalama 25 dakika pişirin.

  • 8

Fırında pişirmek için; bir fırın tepsisine kızartmış olduğunuz köfte, patates, biber ve domatesleri yerleştirin. Üzerine salçalı sosu gezdirip önceden ısıtılmış 200°C fırında 20-25 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

  • 9

Pişen yemeği güzel bir servis tabağına alın, üzerine yemeğin suyundan gezdirip sıcak olarak servis edin.

  • AFİYET OLSUN

 

İzmir Köfte Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin