1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Ispanaklı börek tarifi

Ispanaklı börek tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifimiz: Ispanaklı börek tarifi

Lezzetli ve sağlıklı bir böreğe ne dersiniz? İşte karşınızda ıspanaklı börek tarifi!

Malzemeler:

Hamuru için:

1 yemek kaşığı tuz

Su

2 su bardağı ayçiçek yağı

Un

Harcı için:

1 büyük soğan

1 kg ıspanak ya da pazı

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

Üzeri için:

1 küçük kase yoğurt

2 yumurta sarısı

Yarım çay bardağı zeytintağı

Hazırlanışı:

Unu eleyin ve tuz, ayçiçek yağıyla azar azar su koyarak hamur haline getirirn. 30 dakika dinlendirin. Ispanakları istediğiniz gibi doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın ve tuzla harmanlayarak suyunu sıkın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve tabak büyüklüğünde açın. Üzerine ayçiçek yağı sürün ve hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. İlk açtığınız hamuru büyütün hazırladığınız harçtan koyun ve hamuru sarın. Daha sonra ruloyu kendi etrafında sarın ve tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrar edin. Yoğurt, yumurta sarısı ve yağı karıştırın böreğin üzerine dökün. Daha önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Ispanaklı börek tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin