Hem hafif hem de lezzetli bir öğün yapmak için salata doğru bir tercih olacaktır. Büyük oranda su içerek iceberg marul diyet yapanların da gözbebeği…
Malzemeler
- 2 adet iceberg marul
- 4 dal taze soğan
- Yarım demet dereotu
- 50-70 gram az yağlı beyaz peynir
Sosu için;
- 30 gram arpacık soğan
- 50 ml sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı kuru kekik
- 120 ml zeytinyağı
Hazırlanışı
- Iceberg marulun dış yapraklarını alın ve diğer yapraklarını de ayırıp yıkayın.
- Öncelikle küçük bir kavanozda salatanızın sosunu hazırlayın.
- Arpacık soğanı ince ince doğrayıp sirke ve tuzla karıştırın. Soğanları 15 dakika yumuşamaya bırakın.
- Daha sonra soğanlara kekik ve zeytinyağını da ekleyerek çalkalayın.
- Yıkayıp kuruttuğunuz marul yapraklarını ince ve uzun dilimler halinde doğrayın. Hazırladığınız sosu marulların üzerine dökmeden bir kez sallayın.
- Sosu ilave ettikten sonra incecik kıydığınız dereotu ve taze soğanları ekleyin.
- Ardından beyaz peynirinizi ufalayıp ilave edin. Salatanız hazır. Afiyet olsun.