1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Göbek eriten kek tarifi

Göbek eriten kek tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Göbek eriten kek tarifi

Mehmet Öz’ün göbek eriten kek tarifiyle karşılaşana kadar inatçı yağlardan kek yiyerek kurtulmanın mümkün olabileceğini düşünmüyorduk. 7 gün boyunca her sabah kahvaltısında bu yağ yakıcı keklerden bir tane yiyin ve göbeğinizdeki yağların erimeye başladığını görün. Elbette, iyi ve temiz beslenmenize devam edeceksiniz ve günde 8-10 bardak su içeceksiniz.

Malzemeler,
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 adet rendelenmiş havuç
2 çay kaşığı kuru maya
2 çay kaşığı haşhaş tohumu
1 çay kaşığı zeytinyağı
Tat vermek için tuz ve biber
Yağsız labne peynir

Hazırlanışı,
Nohutları blendırda çekip pürüzsüz hale getirin. Geniş bir kapta, haşhaş dışında bütün malzemeleri, hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı kaşıkla top kek kabına doldurun. Haşhaş tohumlarını üzerine ekleyerek 180 derece sıcaklıkta yaklaşık 30 dakika fırında pişirin. Labne peyniri krema sıkma torbasına doldurup pişen keklerin üzerine sıkıp biraz haşhaş serpiştirin. Böylece görüntü olarak imrenerek baktığınız kremalı keklere benzer bir görüntü yakalamış olacaksınız : )

Göbek eriten kek tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin