Haber: Rana Şat
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) akademisyenleri, gastronomi alanında yayımladıkları iki kitapla “gastronomi Oscarları” olarak bilinen 31. Gourmand World Cookbook Awards’ta uluslararası alanda ödül kazandı. Portekiz’in Lizbon şehrinde düzenlenen törende, Türkiye’yi temsil eden kitaplar iki farklı kategoride ödül aldı.
Uluslararası Çift Ödül Başarısı
Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Sarıoğlan ve Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencisi Rana Şat‘ın kaleme aldığı kitaplar, dünya çapında bir başarıya imza attı.
“Menuization of the Local Dishes of Mediterranean, Eastern Anatolia, Aegean, Southeastern Anatolia, Central Anatolia, Black Sea and Marmara Geographical Regions, The Pearl of Turkish Cuisine, with the Deconstruction Method” adlı kitapları A06 Special Awards kategorisinde; “The Effects of Food Consumption Habits of Generations X, Y and Z on Food Menus” adlı kitapları ise B02 Best of the Best – Food Science kategorisinde en iyiler arasına girerek ödül kazandı.
Gurur Veren Derece
Araştırmacılar, 175 ülkeden 930 adayın katıldığı bu prestijli yarışmada, iki kitapla birden dereceye girmenin büyük bir onur olduğunu belirtti. Kategorilerde tek Türk kitabı olmalarının çalışmalarının kalitesini gösterdiğini vurgulayan akademisyenler, bu uluslararası başarının kendileri için gurur verici olduğunu ifade etti.