1. Haberler
  2. Ege Yemekleri
  3. Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi

Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege ve Ege Denizi’nden güzel ve pratik bir yemek tarifi Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi

 

Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet büyük boy Girit kabağı
  • 2 adet domates (Küp doğranmış)
  • 1adet defne yaprağı
  • Sarımsak (Miktar isteğe bağlıdır)
  • Zeytinyağı ve tuz

Fırınlanmış Girit Kabağı Nasıl Yapılır?

  • Kabakları boydan ikiye kesin ve irice doğrayın.
  • Zeytinyağı, defne, tuz ve sarımsakla karıştırıp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  • Pişerken arada mutlaka bir kez alt üst edin.
  • Bu arada domatesi bir tavaya alın ve tuz ilave soteleyin.
  • Servis tabağına domatesi alın üzerine fırınlanmış kabağı koyup sıcak veya ılık olarak servis edin.

 

Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin