1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Dondurmalı kurabiyeli sandviç

Dondurmalı kurabiyeli sandviç

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Dondurmalı kurabiyeli sandviç

Dondurma ve bisküvinin mükemmel buluşmasına hazır mısınız? Tarifimizi hem misafirleriniz hem çocuklarınız çok sevecek. Üstelik, hazırlaması son derece kolay!

Malzemeler:

   250 gr sade kek unu

   115 gr tereyağı

   2 tatlı kaşığı karbonat

   50 gr pudra şekeri

   1 tatlı kaşığı tarçın

   Yarım su bardağı bal

   25 gr ince çekilmiş ceviz

   6 top çilekli dondurma

   6 top böğürtlenli dondurma

dondurma-803-1

Hazırlanışı:

Un, şeker, tarçın ve karbonatı eleyin. Tereyağını ilave ederek karıştırın.

Bu karışım ekmek kırıntısı halinde olacak. Balı ısıtın ve un karışımının içine ekleyerek iyice yoğurun.

Hamuru yuvarlak kalıplar halinde çay bardağı ile keserek yağlı kağıt yaydığınız tepsinin içinde yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 ila 10 dakika kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.

Soğuyan kurabiyelerin arasına birer top çilek ve böğürtlenli dondurma koyup kapayın.

İşte bu kadar! Dondurmalı kurabiyeli sandviçiniz hazır. Afiyet olsun.

Dondurmalı kurabiyeli sandviç
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin