‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Çikolatalı yumuşak kek tarifi
Malzemeler:
Tereyağ + Çikolata damlaları + Şekerli yoğunlaştırılmış süt (un ve yoğun şekerle)
Hazırlanışı:
2 su bardağı çikolata parçalarını ısıtın.
2 yemek kaşığı tereyağını mikrodalgada 30 saniye kadar eritin.
Tereyağını karıştırarak ısıtılmış çikolatalara ve 1 bardak sütle karıştırın.
Yağlanmış kare bir tepsiye dökün.
Daha sonra önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Sonrasında dilediğiniz gibi kesebilirsiniz.
Afiyet Olsun!