‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Çikolatalı krep pasta tarifi
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 2.5 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 50 gr kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Krema için
- 200 ml krema
- 1 paket vanilya
- Üzeri için
- 200 gr bitter çikolata
- 200 ml krema
Hazırlanışı:
- Krep için yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırma kabına alın.
- Mikser ile iyice çırpın.
- Yapışmaz yüzeyli tavaya çok hafif yağ sürün.
- Karışımdan yaklaşık 1 kepçe dolusu alarak tavaya aktarın.
- Önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin.
- Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
- Krema ile vanilyayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın.
- 10 dakika buzdolabında soğutun.
- Servis tabağına bir krep yerleştirin.
- Üzerine bir miktar krema sürüp ikinci krebi yerleştirin.
- Aralarına krema sürerek tüm krepleri üst üste dizin.
- Buzdolabında bekletin. Kremayı sos tenceresine alarak ısıtın.
- Çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Pastanın üzerini çikolata karışımı ile sıvayın ve süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!