1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Çikolatalı krep pasta tarifi

Çikolatalı krep pasta tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Çikolatalı krep pasta tarifi

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 50 gr kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Krema için
  • 200 ml krema
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için
  • 200 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema

Hazırlanışı:

  1. Krep için yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırma kabına alın.
  2. Mikser ile iyice çırpın.
  3. Yapışmaz yüzeyli tavaya çok hafif yağ sürün.
  4. Karışımdan yaklaşık 1 kepçe dolusu alarak tavaya aktarın.
  5. Önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
  7. Krema ile vanilyayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın.
  8. 10 dakika buzdolabında soğutun.
  9. Servis tabağına bir krep yerleştirin.
  10. Üzerine bir miktar krema sürüp ikinci krebi yerleştirin.
  11. Aralarına krema sürerek tüm krepleri üst üste dizin.
  12. Buzdolabında bekletin. Kremayı sos tenceresine alarak ısıtın.
  13. Çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
  14. Pastanın üzerini çikolata karışımı ile sıvayın ve süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!

Çikolatalı krep pasta tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin