En özel misafirleriniz için çarşaf böreği tarifi yapabilirsiniz. Akşam yemeği veya çay saati için harika bir ikram olacaktır. Adım adım çarşaf böreği tarifi.
Çarşaf böreği tarifi için malzemeler,
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 paket yaş maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı un
- Yarım kilo beyaz peynir
Yağlamak için,
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Üzeri için,
- 1 yumurta sarısı
Çarşaf böreği tarifinin hazırlanışı,
- Mayayı küçük bir kapta toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin.
- Süt, ayçiçeği yağı ve tuzu ilave edip, azar azar un ekleyerek yoğurun.
- Hamur toparlanınca unlanmış tezgâha alıp 5-10 dakika iyice yoğurun.
- 8 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın.
- Üzerlerini tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımıyla bolca yağlayıp, üst üste yerleştirin.
- Yağlanmış yufkaları bütünüyle tutup ters çevirin.
- Böylece en üste gelen, ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun.
- Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin.
- İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp, ufalanmış peynir yerleştirin.
- Rulo şeklinde sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin.
- 30 dakika mayalanması için bekletin.
- Yağ karışımından artan 2-3 yemek kaşığı yağa 1 yumurta sarısı ilave edin.
- Fırçayla böreğin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Çarşaf böreği tarifi hazır, ellerinize sağlık! Afiyet olsun.