Bal kabağı çorbası, sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu çorba, doğru tekniklerle hazırlandığında sofralarınızda adeta bir yıldız haline gelebilir. Ancak, bal kabağı çorbası yaparken gözden kaçırılmaması gereken bazı püf noktaları vardır.
Bu basit ama etkili yöntemle hazırlayacağınız bal kabağı çorbası, hem aroması hem de dokusuyla fark yaratacaktır. Fırında pişirme sayesinde bal kabağının doğal tatlılığı öne çıkacak ve çorbanız daha dengeli bir lezzete sahip olacaktır. Bir sonraki denemenizde bu tüyoyu uygulayarak misafirlerinize ya da ailenize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz.
Balkabağı Çorbası Malzemeler:
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı püre haline getirilmiş balkabağı
- 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
- 1 adet orta boy kuru soğan
- ½ çay kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
- ½ su bardağı krema
- 5 adet tane karabiber
Balkabağı Çorbası Yapılışı:
- Tavuk suyu, bal kabağı püresi, kuru soğan, kekik, tane karabiberi ve ince kıydığınız sarımsağı bir tencere içerisine koyarak kısık ateşte yarım saat boyunca pişirin.
- Pişen karışımı ocaktan alın blender yardımıyla tüm malzemeleri pürüzsüz hale getirene kadar karıştırın.
- Püre haline getirdiğiniz çorbanızı tekrar ocağa alın.
- Yavaşça kremayı ilave edin.
- Kısık ateşte 5 dakika pişirmeye devam edin.
- Servis edeceğiniz zaman üzerine kıyılmış maydanoz koyabilirsiniz afiyet olsun.