Brüksel lahanasının alışkın olduğunuz kıymalı yemeği haricinde bu şekilde de tüketmeyi deneyebilirsiniz.
Malzemeler
- 800 gram Brüksel lahanası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- ¾ tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı
- Lahanaların sarı yapraklı dış kabuklarını ayıklayın ve tepesindeki kahverengi kısmı kesin. Yıkadığınız lahanaları ortadan ikiye kesin.
- Lahanaları bir kasede zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın. Saç tava gibi bir tavada dışı çıtır içi yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar kavurun. Eşit şekilde pişirmek için tavayı aralıklarla sallayın. Kahverengileştiği zaman altını kapatın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.