1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Borcamda Tiramisu Tarifi

Borcamda Tiramisu Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşte size nefis bir tarif: Borcamda Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Islatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram labne peyniri

Üzeri için;

  • Kakao

Borcamda Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Borcamda tiramisunun keki için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım, köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyelim. Karıştırma kabının üzerine tel süzgeci yerleştirerek un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu alarak eleyelim. Tüm malzemeler karışıncaya kadar mikserle çırpalım.
  3. Kullanacağımız borcamı fırça yardımı ile sıvı yağla yağlayalım. Hazırladığımız kek harcını borcama boşaltarak ileri geri sallayarak eşit bir şekilde yayılmasını sağlayalım. Ben bu tarifte 29×29 cm ölçülerinde büyük boy kare borcam kullandım.
  4. Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında 30 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  5. Tatlının muhallebisi için uygun bir tencereye süt, yumurta, toz şeker ve unu alalım. Ocağı açarak muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Pişen muhallebiyi daha hızlı soğuması için ocaktan alalım ve uygun bir karıştırma kabına aktaralım.
  7. Ilıyan muhallebiye labne peynirini ilave edelim. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpalım.
  8. Diğer taraftan tatlının kekini ıslatmak için bir sos tavasına süt, granül kahve ve toz şeker alalım. Şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  9. Pişen keki fırından aldıktan hemen sonra şerbetini daha iyi çekebilmesi için kürdanlar üzerine delikler açalım.
  10. Hazırladığımız kahveli karışımı sıcak kekin üzerine gezdirelim.
  11. Ardından hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine boşaltalım. Bir spatula veya pasta sulama aparatı ile her yerine güzelce yayalım.
  12. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekledikten sonra muhallebinin üzerine kakao serpelim. Tatlımızı buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Mümkünse 1 gece veya vaktiniz yoksa en az 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlendirelim.
  13. Tatlıyı dolaptan çıkardıktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

 

Borcamda Tiramisu Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin