1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Besni Tava Tarifi

Besni Tava Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Besni Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr kuzu kuşbaşı et
  • 4 adet patlıcan
  • 5 adet domates
  • 7 diş sarımsak
  • 4 adet kırmızı kapya biber
  • 5 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Besni Tava Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar yıkanır, alacalı soyularak fırın tepsisine alınır.
  • Domatesler küp küp doğranarak eklenir.
  • Biberler uzunlamasına ikiye bölünür, diğer sebzeler ile eşit boyutlarda doğranır.
  • Kalan bütün malzeme eklenerek harmanlanır.
  • Fırın tepsisine 1 çay bardağı su gezdirilir.
  • 200 derece fırında 1 saat kontrollü olarak pişirilir.
  • Fırınınızın gücüne göre süre değişkenlik gösterebilir, kontrol edin. Afiyet olsun.

 

Besni Tava Tarifi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.