KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası Manisa Şubesi, açıklanan enflasyon rakamlarına tepki gösterip, insanca yaşamaya yetecek ücret istedi.
KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES)Manisa Şubesi, Sosyal Güvenlik Kurulu İl binası önünde yaptıkları eylemde “Sefalet ücretini kabul etmiyoruz” dedi.
Sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği eylemde basın açıklamasını BES Manisa Şube Sekreteri Serhat Öztürk okudu. Öztürk, 2024 yılı bütçesiyle iktidarın kendi yandaş olan inşaat şirketlerine ve büyük sermaye gruplarına devasa kaynak aktarırken, sebebi oldukları ekonomik krizin faturasını yine bu ülkenin açlıkla imtihan ettikleri yoksullarına kestiğini ifade etti.
“EMEĞİ İLE GEÇİNİNLER SEFALETE MAHKUM EDİLMEKTE”
Ekonomik krizin her geçek gün daha da derinleştiğini vurgulayan Öztürk “Krizin faturası biz emekçilere kesiliyor. 10 milyon asgari ücretli açlık sınırının altında milyonlarca emekli 7.500 TL maaş ile bu krizde yaşamını idame ettirmeye çalışıyor. TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon verileri kamu emekçileri başta olmak üzere, işçiler, emekliler ve halkta hiçbir karşılık bulmuyor. TÜİK eliyle yüzde 37,5 olarak açıklanan ikinci altı aylık enflasyon rakamları cebimizden çok daha fazlası ile çıkarken, bizlere zam adı altında lütuf gibi verilerek gerçek enflasyon rakamları aşağıya çekilmekte, emeği ile geçinen bizler bir kez daha sefalete mahkum edilmekte ve sermaye kollanmaktadır. “Ekonomimiz büyüyor” diyenlere sesleniyoruz, büyümeden payımızı istiyoruz.”dedi.
“KİMLER ZENGİN EDİLDİYSE KRİZİN BEDELİNİ DE ONLAR ÖDESİN”
Öztürk, iktidarın uyguladığı ve ağır bir krizin sürüklediği ekonomik çöküntünün sebebinin emekçiler olmadığının altını çizerek, talepleri şöyle sıraladı “Bu ekonomik politikalar sonucunda kimler zengin edildiyse, bu krizin bedelini de onlar ödemelidir. Başta biz kamu emekçileri olmak üzere, kamu emeklileri ve toplumun dar gelirlileri daha fazla mağdur edilemez.
Bunun için; Bütün kamu emekçilerine hayat pahalılığı tazminatı verilmesi için yasal düzenleme yapılmalıdır,
Ücret gelirlerine uygulanan vergi oranı %10 olarak sabitlenmeli ve temel tüketim maddelerine uygulanan dolaylı vergiler kaldırılmalıdır.
Emekçilerinin çalışma maliyeti olan yol ücretleri karşılanmalı ve öğlen yemekleri ücretsiz verilmelidir.
Ekonomik büyümeden hakkımıza düşen refah payının verilmesi için düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir.
Buradan bir kez daha bütün büro emekçilerini birlikte mücadele etmeye ve sendikamızda örgütlenmeye davet ediyoruz.”
Haber: Hülya Kılınç