1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Beş çayı için kek tarifi

Beş çayı için kek tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Beş çayı için kek tarifi

Malzemeler,

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için,

  • 1 paket çilekli toz krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • Pasta süsü

Hazırlanışı,

  1. Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırptıktan sonra süt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip iyice karıştırdıktan sonra top kek kalıplarına hamuru pay edin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
  4. Krem şantiyi soğuk sütle katılaşana kadar mikserler iyice çırpıp krema sıkma torbasına doldurun.
  5. Keklerin üzerini kremayla kaplayıp pasta süsleriyle dekore edin.

Afiyet olsun.

Beş çayı için kek tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin