‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Beş çayı için kek tarifi
Malzemeler,
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için,
- 1 paket çilekli toz krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- Pasta süsü
Hazırlanışı,
- Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırptıktan sonra süt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip iyice karıştırdıktan sonra top kek kalıplarına hamuru pay edin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
- Krem şantiyi soğuk sütle katılaşana kadar mikserler iyice çırpıp krema sıkma torbasına doldurun.
- Keklerin üzerini kremayla kaplayıp pasta süsleriyle dekore edin.
Afiyet olsun.