‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Baharatlı patates cipsi
Ana yemeğin yanına lezzetli bir garnitür mü arıyorsunuz yoksa ev partinizde arkadaşlarınıza ikram edebileceğiniz nefis bir atıştırmalık mı? Size çok kolay ve lezzetli bir tarif önerimiz var: Baharatlı patates cipsi… Her öğüne hazırlayacağınız baharatlı patates cipsinin tadına bakanlar çok beğenecek!
Malzemeler,
2 patates
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Ayçiçeği yağı
Hazırlanışı,
Baharatlı patates cips: Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra ince cips olacak şekilde dilimleyip derin bir kaba alın. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyip harmanlayın. çöp şişlere aralıklı olacak şekilde dizin. Derin ve küçük bir tencerede yeteri kadar yağı ısıtın. Patatesleri bu yağda kızartın. Sıcak servis yapın. Baharatlı patates cips artık hazır, afiyet olsun.