1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Bahar Pilavı Tarifi

Bahar Pilavı Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malzemeler:

1 su bardağı basmati pirinç

30 gr tereyağı

350 gr kuşbaşı kuzu eti

2.5 su bardağı su

4 taze soğan

2-3 dal maydanoz

2-3 dal dereotu

Tuz

Hazırlanışı:

Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün.

Tereyağını eritip eti kavurun.

Üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin.

2 su bardağı suyu ekleyip kaynatın.

Pirinci ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin.

Pilav demlendikten sonra ocaktan alın.

İnce kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanozu ekleyip harmanlayın.

Servis yapın.

Afiyet olsun!

Bahar Pilavı Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin