1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Arap Tava Tarifi

Arap Tava Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Davet sofralarında ikram edeceğiniz, şahane bir fırın yemeği. Hem lezzetli, hem çok pratik, hem de çok bereketli bir yemek. Yanında pirinç pilavı ile harika gidiyor.

Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram kıyma
  • 4 adet orta boy patates (küçükse 6 adet)
  • 5 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak (4-5 adet)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

 

Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

Arap tavası için ilk önce sebzeleri temizleyip yıkayalım.

Patatesleri minik küpler halinde doğrayıp bir kenara koyalım.

Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayalım.

Domatesleri de yine küçük küpler halinde doğrayalım.

Sarımsakları doğrayalım.

Bütün doğradığımız sebzeleri tepsiye koyalım. Kıymayı ilave edelim.

Üzerine salçaları, tuzu, baharatları, yağı ve suyu koyup iyice karıştıralım. Tepsiye yayıp elimizle ya da kaşığın arka kısmıyla bastıralım.

Üzerine tereyağından küçük küçük parçalar koyalım.

200 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 45 dakika pişirelim. Eğer suyu az gelirse, su ilavesi yapalım.

Üzeri iyice kızarınca fırından alalım. Dilimlere keserek servis yapalım.

Arap tava servise hazır. Deneyeceklere, afiyet olsun.

Arap Tava Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin