1. Haberler
  2. Ege Yemekleri
  3. Seferihisar usulü yaprak sarma

Seferihisar usulü yaprak sarma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yaprak sarma, her yörede farklı bir lezzetle karşımıza çıkıyor. İzmir mutfağının özel tarifleri arasında yer alan Seferihisar usulü yaprak sarma, özellikle İzmirliler tarafından tercih ediliyor. Bu özel tarif, yaprak sarmayı hazırlarken kullanılan malzemeler ve pişirme tekniği ile diğer yörelerin sarmalarından ayrılıyor ve daha lezzetli bir sonuç ortaya çıkartıyor.

Seferihisar’ın eşsiz doğasının ve yöresel lezzetlerinin tadını çıkarmak isteyenler için yaprak sarmasının bu özel teknikle pişirilmiş halini denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Bu lezzeti deneyimledikten sonra, geleneksel Türk mutfağının zenginliğini bir kez daha keşfedeceksiniz.

Seferihisar’ın lezzetleriyle ünlü bir beldemizdir. Bu beldenin en sevilen lezzetlerinden biri de yaprak sarmasıdır. Yaprak sarması, özellikle bu teknikle pişirildiğinde çok daha lezzetli olmaktadır.

İŞTE İZMİR SEFERİHİSAR USULÜ ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA TARİFİ
Malzemeler

İç harcı için:

2 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2, 5 su bardağı pirinç̧
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı miktarda kuru nane, toz kırmızı biber, karabiber, kimyon, pul biber, sumak
Yarımşar demet dereotu, maydanoz, taze nane..
Yarım limon suyu
1 kg üzüm yaprağı

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

Soğanları ince ince doğrayalım ve zeytin yağında biraz kavuralım.
Salçaları da ilave edip biraz daha kavurduktan sonra pirinç̧leri ekleyelim.
Üzerine yarım su bardağı su ekleyip pirinç̧ler suyunu çekene kadar pişirip ocağın altını kapatalım.
Tuzu ve baharatlı ekleyelim karıştıralım.
İnce ince kıydığımız yeşillikleri de ilave ederek iyice karıştıralım.
Artık iç harcımız sarmalarımızı sarmak için hazır.
Tencerenin dibine birkaç parça yaprak serelim.
Sarmalarımızı ince ince saralım ve tencereye dizelim.
Sarma işlemi bittikten sonra tencereye sarmaların üzerini biraz geçecek kadar su ekliyoruz.
Üzerlerine dilim limon kesip birazda zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Pişen sarmalarımız servise hazır.

 

Seferihisar usulü yaprak sarma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin