Yayla çorbası hemen hemen Türkiye’nin bütün bölgelerinde bilinen ve sevilen lezzetli bir çorbadır. Peki Yayla çorbası nasıl yapılır? Buyurun yayla çorbası tarifimize:
Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Nane
- Pul biber
Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri yıkayıp suyunu süzüyoruz ve bir tencereye aktarıyoruz. Üzerine sıcak suyu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Çorbanın terbiyesi için geniş bir kasede yoğurt, un ve yumurtayı karıştırıyoruz.
- Kaynayan pirincin suyundan 1-2 kepçe alıyoruz ve yavaş yavaş terbiyenin olduğu kaseye karıştırarak ilave ediyoruz.
- Karıştırdığımız terbiyeyi bu sefer pirinçlerin kaynadığı suya aynı şekilde yavaş yavaş ilave ediyoruz ve bir yandan karıştırıyoruz.
- Çorba kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave ediyoruz. 2-3 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Sosu için bir sos tenceresinde tereyağı, nane ve pul biberi kızdırıyoruz.
- Servis ederken çorbanın üzerine ekleyebiliriz. Afiyet olsun.