1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayla çorbası hemen hemen Türkiye’nin bütün bölgelerinde bilinen ve sevilen lezzetli bir çorbadır. Peki Yayla çorbası nasıl yapılır? Buyurun yayla çorbası tarifimize:

 

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

 

Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

 

  1. Pirinçleri yıkayıp suyunu süzüyoruz ve bir tencereye aktarıyoruz. Üzerine sıcak suyu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Çorbanın terbiyesi için geniş bir kasede yoğurt, un ve yumurtayı karıştırıyoruz.
  3. Kaynayan pirincin suyundan 1-2 kepçe alıyoruz ve yavaş yavaş terbiyenin olduğu kaseye karıştırarak ilave ediyoruz.
  4. Karıştırdığımız terbiyeyi bu sefer pirinçlerin kaynadığı suya aynı şekilde yavaş yavaş ilave ediyoruz ve bir yandan karıştırıyoruz.
  5. Çorba kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave ediyoruz. 2-3 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  6. Sosu için bir sos tenceresinde tereyağı, nane ve pul biberi kızdırıyoruz.
  7. Servis ederken çorbanın üzerine ekleyebiliriz. Afiyet olsun.

 

Yayla Çorbası Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin